Conferința ZF Piața de capital 2023 ediția a II-a a adunat specialiști din mediul de business care au pus sub lupă activitatea investițională locală, încercând să găsească răspunsuri și soluții pentru întrebarea „cum putem să aducem mai multe companii și mai mulți investitori la Bursa de la București?”.

Prezentă în calitate de manager al relației cu investitorii la One United Properties, Zuzanna Kurek a subliniat că pentru companie partea de activitate pe piața de capital este integrată în strategia pe termen lung.

„One United Properties se află în top 10 companii tranzacționate, dar credem că există potențial mai mare și de aceea suntem proactivi și căutăm mereu piețe noi, mergem cu Investors’ Day și în alte țări. Ne axăm mult pe investitorii de retail, însă avem și investitori instituționali. Ne apropiem în total de 8.000 de investitori, ceea ce este un număr bun și avem potențial să creștem la peste 10.000”,

a spus Zuzanna Kurek la ZF Piața de capital.

În privința investitorului ideal, aceasta a declarat că One United Properties caută investitori pe termen lung, care înțeleg specificul activității desfășurate de companie și care au încredere în planul său de dezvoltare.

„Pe piața de capital, One este abia la inceput, în ultimii doi ani am atras pe bursă 110 milioane de euro, iar acum se vede impactul asupra portofoliului, a rapidității cu care dezvoltăm. Cei doi fondatorii și acționari majoritari sunt implicați în activitatea de zi cu zi a companiei, iar încrederea pe care au reușit să o transmită până acum este evidentă. În plus, suntem o companie transparentă și căutăm aceeași deschidere din partea investitorilor. Totodată, avem o politică de risk averse, o rată de îndatorare care a fost întotdeauna sub 30% - în prezent este sub 25% - iar investitorii străini apreciază foarte mult această preocupare a noastră pentru risc și stabilitate”,

a mai spus Zuzanna Kurek în cadrul conferinței.


Loading...