Bursa de Valori București (BVB) a publicat recent volumul „Made in Romania: 15 companii pentru creșterea economiei românești și poveștile lor de succes”. Cartea include poveștile de succes ale celor 15 companii finaliste în ediția Made in Romania din 2021.

Printre poveștile care pot fi citite în cartea BVB Made in Romania se numără și istoria companiei One United Properties. Evenimentul de lansare a cărții a avut loc pe 29 martie, la Palatul CCIB Business Center, iar la acesta a participat Cosmin Samoilă, CFO One United Properties.

Proiectul Made in Romania a fost lansat în 2017, pentru a identifica şi promova companiile de top din România. În precedentele patru ediţii, aproape 1.000 de companii au intrat în contact cu piaţa de capital prin intermediul programului Made in Romania.

Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, cei doi cofondatori One United Properties, au început să investească împreună în imobiliare încă din anul 2000. La vremea aceea, Victor Căpitanu era în anul al treilea de facultate, Andrei Diaconescu era deja absolvent, însă amândoi aveau aceeași viziune antreprenorială.

One United Properties este astăzi unul dintre principalii dezvoltatori de proiecte rezidențiale, mixte și de birouri din România, cu focus accentuat pe sustenabilitate și impactul asupra mediului și asupra comunităților.

„În 2009 am cumpărat primul teren pe care ulterior am construit prima dezvoltare rezidențială sub brandul One. Am simțit o cerere foarte mare de apartamente de calitate, cu design superior, așa cum văzusem pe afară. Noi am pornit povestea One United Properties într-o perioadă sensibilă pentru industrie, imediat după criza Lehman Brothers, și am făcut asta pentru că am înțeles oportunitatea enormă pe care o aveam în față. Iar piața a confirmat acest lucru”,

povestește în cartea BVB Made in Romania Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Istoria One United Properties poate fi citită aici.


Loading...