REHAU România a relocat birourile din Tunari, Ilfov, în București, la etajul al șaselea al clădirii One Cotroceni Park dezvoltate de One United Properties. Mutarea face parte din inițiativele companiei de a le asigura angajaților un mediu de lucru cât mai plăcut și o locație care să răspundă cât mai bine cerințelor acestora. Tranzacția a fost realizată cu sprijinul Cushman & Wakefield Echinox.

Noua locație, cu o suprafață de 960 mp, deservește cei 46 de angajați ai sucursalei din București și le pune la dispoziție un spațiu modern, dotat cu cele mai noi tehnologii și cu zone diverse care să răspundă atât nevoilor de colaborare, cât și celor de concentrare în liniște, amenajat în culori calde și primitoare, astfel încât să ofere cele mai bune condiții de lucru. Acesta este format din 9 birouri închise, 27 de birouri open space, 4 săli de conferință, 2 phonebooths, o zonă de relaxare în care este amenajat și un colț dedicat copiilor pentru colegii care doresc să îi aducă din când în când pe cei mici la birou. Totodată, spațiul dispune de două terase cu o suprafață totală de 120 mp.

„Ne bucurăm să anunțăm mutarea birourilor REHAU în One Cotroceni Park. Locația a fost aleasă în urma unui sondaj din care au reieșit elemente foarte importante pentru angajați, cum ar fi apropierea față de metrou, localizarea centrală, spațiile de recreere generoase, caracterul sustenabil și impactul scăzut asupra mediului înconjurător.

Grija față de angajați a fost întotdeauna un element central la REHAU, iar atenția noastră s-a îndreptat către construirea unui loc unic, modern, dinamic, adaptat condițiilor hibride de muncă, ce inspiră și încurajează colaborarea, dar și asigură confidențialitatea atunci când este nevoie. Mai mult, prin intermediul acestui spațiu transmitem valorile REHAU – inovație, încredere și fiabilitate și asigurăm condiții sănătoase pentru desfășurarea activității.

Suntem mândri că am reușit să construim acest loc alături de partenerii noștri de la ONE, care ne-au oferit toată deschiderea pentru amenajarea spațiului în acord cu nevoile angajaților și valorile REHAU”,

a declarat Alexandru Oprea, Country Manager REHAU România.

„Prin toate dezvoltările noastre office urmărim să cream comunități care nu doar lucrează împreună, ci au acces la o paletă variată de facilități chiar la locul de muncă. Ne dorim să oferim spații de lucru moderne, care să asigure cele mai bune garanții de sănătate și wellbeing pentru angajați, cu servicii comerciale și de agrement integrate, certificate din punct de vedere al sustenabilității și care înglobează cele mai noi tehnologii din domeniu. Suntem încântați să primin în comunitatea ONE echipa REHAU, cu care împărtășim aceleași valori legate de sustenabilitate și, în același timp, apreciem recunoașterea eforturilor pe care le depunem pentru a atinge excelența în materie de spații de lucru contemporane”,

a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

Spațiul de birouri este o incursiune în lumea REHAU, în care pot fi observate și testate soluțiile existente pe piața din România.

REHAU Romania 1REHAU Romania 2REHAU Romania 3REHAU Romania 4

Astfel, intrarea este o zonă tip showroom, unde sunt expuse soluții ale diviziilor: Instalații - Building Solutions, Mobilă - Interior Solutions și Ferestre - Window Solutions. Principala sală de conferință integrează ușile HST Geneo și Slinova din portofoliul REHAU Window Solutions. Sistemele Building Solutions ca RAUTITAN – tubulatura și accesorii pentru apă potabilă, RAUTHERM - încălzire și răcire prin suprafețe, RAUSILENTO – drenaj fonoacustic inovator al apei menajer, cât și bateria smart RE.SOURCE alături de un banc de lucru, toate sunt puse la dispoziție partenerilor și instalatorii spre testare. Două dintre sălile de conferință au integrat sistemul de răcire și încălzire în plafon Building Solutions, alături de dezumidificatorul REHAU.

De asemenea, sunt expuse toate gamele de suprafețe RAUVISIO Brilliant, Crystal și Noir, atât sub formă de mostre, cât și în uz practic sub formă de fronturi, backsplash sau blat de lucru. Vizitatorii pot vedea și sistemul RAUVOLET cu ușă rulou pentru spațiile înguste, iar în bucătărie, în zona de lounge și în spațiile de lucru au fost folosite cele mai noi suprafețe RAUVISIO.

„Am descoperit în REHAU un partener deschis către inovație, care ne-a dat mână liberă să fim creativi, să concepem nu doar un BIROU: să creăm un stil de viață pentru cei ce își desfășoară activitatea acolo. Pe parcursul întregului proiect, accentul s-a pus pe orientarea către om și angajat, iar pentru noi REHAU a devenit mai mult decât un client, de acum este un partener și furnizor de soluții pentru Arkia. În timpul colaborării am descoperit sisteme și materiale inovatoare și un crez în sustenabilitate în care noi, echipa de la Arkia Creative Home, ne regăsim. Suntem încrezători că împreună am reușit să realizăm un proiect de referință atât pentru piața birourilor din România, cât și pentru cea internațională”,

a declarat Raluca Tautu, Arhitect & Partener Arkia Creative Home.

Pentru că sustenabilitatea face parte din ADN-ul REHAU la nivel internațional, locațiile din România îndeplinesc aceleași standarde de eficiență energetică și protecție a mediului înconjurător ca cele din afara granițelor.

Astfel, birourile REHAU se concentrează pe colectarea selectivă a deșeurilor, alături de iluminatul inteligent care permite controlul luminozității bazat pe detectarea mișcării și nivelul de lumină exterioară, cu presetări stabilite în funcție de zonă sau setare manuală, toate pentru utilizarea cât mai sustenabilă a luminii artificiale.

Totodată, elemente de mobilier au fost achiziționate de la furnizori de renume din domeniu, care aplică concepte de sustenabilitate similare celor promovate de REHAU, folosind materiale reciclate și reciclabile, cu o durată de viață îndelungată.

Nu în ultimul rând, locația a fost aleasă în acord cu principiile REHAU în ceea ce privește sustenabilitatea. One Cotroceni Park beneficiază de certificarea LEED Platinum v4, care atestă o funcționare durabilă și un impact nimim asupra mediului, precum și de certificarea WELL Health & Safety, care evaluează sănătatea și bunăstarea la locul de muncă. Angajații beneficiază, de asemenea, de un nivel sporit de confort datorită spațiilor generoase, cu multă lumină naturală, precum și a celor mai recente tehnologii implementate prin prin LED-uri, HVAC și lifturi cu recuperare de energie. Dezvoltat de One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențial, de birouri și mixte de ultimă generație, ansamblul One Cotroceni Park este deja un reper pe piața imobiliară, reușind să creeze un nou pol de business pe harta Bucureștiului.


Loading...