Într-un articol realizat de B356.ro, One United Properties a vorbit despre planurile sale de a restaura hala Ford, ca parte din eforturile de regenerare urbană pe care compania le realizează.

„Hala Ford este unul dintre reperele istorice ale Bucureștiului pe care compania One United Properties și-a luat angajamentul să le restaureze. În urma achiziției halei Ford, One United Properties a realizat și realizează investiții semnificative pentru restaurarea clădirii, în scopul protejării și regenerării patrimoniului cultural al Bucureștiului. Aceasta nu va fi demolată, ci restaurată printr-un proces complex prin care fațadele originale sunt conservate, se reconstruiește structura, apoi fațadele sunt atașate de noua structură. Acesta este un procedeu de restaurare foarte des utilizat de specialiști din întreaga lume, pentru a conserva aspectul original al clădirii istorice restaurate.”

Până la naționalizarea “Intreprinderilor industriale, miniere, bancare, de asigurări și de transport” din anul 1948, Uzina de Automobile Ford-România S.A.R a fost un important și spectaculos simbol al dezvoltării industriale a României interbelice, arată B365.ro. Ziarul “Scînteia” din 13 iunie 1948 anunța triumfal: “Intreprinderile smulse din mâinile lacome ale exploatatorilor devin bun comun al întregului popor”. După instaurarea comunismului, Uzina Ford-România din Floreasca a fost redenumită “Autoindependența”, apoi, în anul 1960, a devenit Intreprinderea Industrială de Stat Automatica, unitate care, printre alte echipamente complexe, producea în anii ’80 produse destinate domeniului nuclear. Hala Ford nu a fost demolată după 1948, a supraviețuit comunismului și a fost înscrisă pe Lista Monumentelor istorice. One United Properties a achiziționat imobilul istoric de la Auchan România, iar după restaurare, acesta va deveni One Gallery, un spațiu modern ce păstrează accentele sale de istorie, cu funcțiuni comerciale și office”.

Articolul complet aici.


Loading...