As climate change and its large-scale negative effects are no longer just presumptions but a reality, we are all facing on a daily basis, every member of society, including those in the business environment, must behave and do business in a more sustainable way.

Pe măsură ce schimbările climatice și efectele sale negative la scară largă nu mai sunt doar prezumții, ci o realitate cu care ne confruntăm cu toții zilnic, fiecare membru al societății, inclusiv cei din mediul de business trebuie să se comporte și să facă afaceri într-un mod mai durabil. Business Review a discutat cu reprezentanții marilor companii din România și a evidențiat mai multe soluții care pot asigura un mediu mai ecologic și un viitor mai sigur pentru generațiile viitoare. Implementarea dezvoltării urbane durabile, managementul apei, agricultura, sprijinirea afacerilor cu finanțare green și găsirea unor modalități de a reduce emisiile de carbon în toate activitățile noastre se numără printre acțiunile care ar putea face parte din soluție.

Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties, a explicat pentru Business Review cum sectorul imobiliar își poate aduce contribuția la dezvoltări urbane mai responsabile. Sustenabilitatea în mediul urban încurajează revitalizarea și tranziția zonelor urbane și orașelor către îmbunătățirea vieții, promovarea inovației și reducerea impactului asupra mediului, maximizând în același timp beneficiile economice și sociale. Dezvoltatorii imobiliari joacă un rol crucial în proiectarea și dezvoltarea orașelor durabile. De exemplu, în 2021, One United Properties a făcut pași semnificativi în ceea ce privește angajamentul său în domeniul sustenabilității, continuând să se concentreze pe construcția responsabilă, unde majoritatea deșeurilor este redirecționată, investind în prima restaurare a unui imobil istoric punct de reper în București, pe demararea unui parteneriat cu Veolia pentru a implementa cele mai noi soluții de energie regenerabilă pentru dezvoltări rezidențiale, pe angajamentul că noile dezvoltări de birouri vor atinge standardul de emisii de carbon neutre, pe elaborarea unui nou Cod de conduită pentru furnizorii săi și punând bazele primului Comitet ESG al unei companii publice românești de tip blue chip.

„Strategia de mediu One United Properties include dezvoltarea unui portofoliu rezidențial certificat 100% Green Homes și a unui portofoliu de birouri 100% certificat LEED și WELL, precum și un angajament că toate noile dezvoltări de birouri vor îndeplini standarde LEED Zero Carbon. În fazele de construcție, aproximativ 65 la sută din deșeurile care au fost generate pe cele nouă șantiere pe care a lucrat One United Properties în 2021 su fost redirecționate – refolosite, reciclate sau reutilizate – în loc să fie îngropate”,

spune Beatrice Dumitrascu pentru Business Review.

Beatrice Dumitrașcu va participa la evenimentul Business Review Environment and Sustainability Summit, pe 28 septembrie, unde va discuta despre dezvoltări urbane durabile și comunități smart.

Business Review September 2022 Main Story 1 page-0001Business Review September 2022 Main Story 1 page-0002

Mai multe detalii aici.


Loading...