Victor Căpitanu, co-fondatorul One United Properties, a acceptat invitația publicației Wall-Street.ro de a participa la CEO Corner și de a povesti despre anii studenției, primele idei de business și cum a ales calea antreprenoriatului.

Pasionat din copilărie de matematică, a ales să urmeze ASE-ul și în timpul studenției a avut ocazia să facă practică în domeniul bancar. Așa l-a cunoscut pe Andrei Diaconescu, alături de care a început să facă investiții și, după ani, să fondeze One United Properties.

Parteneriatul cu Andrei Diaconescu s-a dovedit a fi unul util pentru cei doi tineri antreprenori care-și făceau loc pe piața imobiliară, pentru că le-a dat curaj și încredere să acționeze, fiind conștienți că două minți sunt mai bune decât una.

„Mereu am luat deciziile împreună. Am știut că două minți pot vedea mai bine riscurile. Am zis mereu că, dacă unul dintre noi vede niște aspecte care nu sunt atât de potrivite, mai bine nu facem. Am folosit parteneriatul nostru ca să gândim cu două minți în loc de una singură. Am și avut încredere unul în altul, încredere care s-a construit în timp și care este esențială în afaceri”, a subliniat CEO-ul One United Properties. Antreprenorul spune că, după ce și-a început cariera profesională, și-a dat seama că a preferat dintotdeauna să aibă propria afacere decât să lucreze pentru altcineva."

Cum a apărut One United Properties? În 2006, Capital Partners făcea deja primii bani serioși, moment în care le-a venit și primul gând că ar trebui să devină și dezvoltatori. Co-fondatorul One United Properties își amintește cum criza din 2008 a reprezentat o oportunitate pentru ei, chiar dacă cei mai mulți oameni considerau investițiile imobiliare o idee proastă. Acesta povestește cum One United Properties a achiziționat pe terenuri cu amplasament foarte bun în București pentru că au cumpărat acolo unde alții nu au avut curajul sau disponibilitatea să o facă, temându-se să investească.

„Am realizat că nu mai putem face doar apartamente pe care să le vindem. Când am început să ne îndreptăm și către proiectele acestea mixte, cum am făcut în Floreasca, în Cotroceni, One High District, One Lake District, am schimbat radical profilul companiei”,

a mai explicat Victor Căpitanu.

Interviul complet aici.


Loading...