Dezvoltări rezidențiale sustenabile, spații de birouri de ultimă generație, dar și implicarea în restaurarea clădirilor istorice, acestea sunt doar câteva dintre planurile din 2023 despre care a vorbit la ZF Live Victor Căpitanu, co-fondator al One United Properties.

După un an profitabil pentru companie, probabil cel mai bun din istoria sa, dezvoltatorul își concentrează atenția pe 3 direcții importante: „Partea rezidențiala, cea de birouri și partea comercială, dar vrem să ne extindem și pe partea de hoteluri”, a spus Victor Căpitanu.

One United Properties a achiziționat în centrul Bucureștiului mai multe proprietăți istorice, pe care le va restaura, ca parte din strategia de regenerare urbană pe care și-a asumat-o și de contribuție la protejarea patrimoniului cultural. Este vorba despre One Athénée, One Downtown și One Plaza Athénée. Acesta din urmă va deveni un hotel lifestyle de 5 stele: „Aici clădirea va fi reproiectată, reautorizată și transformată într-un hotel de 5 stele operat internațional. Ne propunem să devină cel mai dorit hotel de 5 stele din București”, a mai spus Victor Căpitanu.

În privința segmentului rezidențial, compania are în plan să continue să dezvolte sustenabil în locații foarte bune ale orașului. „În ultimele trei, patru luni am autorizat șase locații noi, la unele s-a început construcția, la altele urmează. Vorbim de aproximativ 4.000 de apartamente care vor fi livrate în următorii ani. Cu toate că anul trecut am avut o problemă relativă de ofertă, adică am avut cerere continuă, însă nu suficientă ofertă, în ultimele luni aceasta s-a rezolvat odată cu autorizațiile noi. Focusul este să dezvoltăm aceste locații, însă în paralel ne uităm și la oportunități noi de dezvoltare.” Paleta de clienți ai One United Properties este și ea una care s-a diversificat în anii recenți:

„Ca target ne uităm către middle și top management din corporații, companii locale și internaționale, antreprenori, liber profesioniști. Avem o plajă destul de mare de clienți. Totodată, există în dezvoltările noastre și apartamente cu prețuri începând de la 100.000 de euro, care sunt mai accesibile, dar de o calitate foarte bună.”

Semnale pozitive se văd și din zona birourilor, după cum a declarat co-fondatorul One United Properties, iar planurile companiei vizează noi spații de lucru moderne și certificate, care răspund cerințelor actuale.

„Strategia noastră este să creștem suprafața construită închiriată și să avem venituri recurente din chirii semnate pe termen lung. Suntem optimiști cu sectorul de birouri, unde avem cerere. Companiile își doresc să aibă birouri în clădiri moderne, de calitate, nu mai vor locuri vechi și depreciate. Vom începe anul acesta încă o clădire office de puțin peste 40.000 mp închiriabili. Este probabil ca în următorii trei ani să ajungem la un portofoliu office și comercial de aproximativ 250.000 mp.”

Întrebat dacă se gândește să se extindă și în alte orașe, Victor Căpitanu a declarat că analizează oportunități, însă focusul rămâne Bucureștiul, acolo unde există un foarte mare potențial și unde compania poate avea un impact pozitiv asupra orașului.

„Există o decorelare foarte mare între cât de bun e mediul de business și potențialul pieței și brandul de oraș București sau cel de țară. Potențialul Bucureștiului este unul excepțional.”

Interviul complet poate fi urmărit aici:


Loading...