Prezent în cadrul evenimentului BIMCON SUMMIT 2022 ca reprezentant al One United Properties, Andrei Corobea a vorbit despre regenerare urbană facilitată de tehnologie, dar, mai ales despre importanța echipelor care lucrează zi de zi pe șantiere pentru implementarea celor mai inovatoare soluții în construcții și cum se pot folosi acestea de transformarea digitală.
Pentru al patrulea an, evenimentul a reunit experți din lumea tehnologiilor și standardelor în construcții, pentru a discuta despre inovație și high-tech în sectorul construcțiilor. „Building Information Modeling (BIM) este fundamentul transformării digitale în industria arhitecturii, ingineriei și construcțiilor”, este de părere Andrei Corobea, iar asta pentru că impactul pe care BIM îl poate avea în viața celor care muncesc pe șantiere este major.
„Folosirea sistemelor digitalizate în construcții este un model de lucru prin care se pot rezolva problemele astăzi. Cu ajutorul acestor softuri putem să schimbăm industria construcțiilor, să creștem productivitatea în șantier, să schimbăm standardele de confort și calitate pentru dezvoltările pe care le facem. Putem să ne schimbăm stilul de viață la muncă, putem să ne facem viața mai ușoară la muncă. Cu ajutorul BIM-ului putem să avem un management sustenabil gândit pe termen mediu și lung, unde predictibilitatea este ceva natural”,
a mai spus Andrei.
Din punct de vedere al adopției acestor tehnologii, conform datelor Asociației pentru Cercetarea, Dezvoltarea și Implementarea Tehnologiilor în Construcții 29% din companiile din construcții din Europa folosesc 3D BIM. Prin comparație, în Marea Britanie 90% din arhitecți utilizează BIM, în Franța 40%, în vreme ce în România mai puțin de 15% dintre proiectele construite folosesc standardul BIM.