Într-un articol extins pentru Hotnews, reprezentanții One United Properties arată care sunt avantajele dezvoltărilor multifuncționale pentru orașele tot mai aglomerate în care trăim.

Dezvoltările multifuncționale reprezintă o oportunitate semnificativă de abordare conștientă a planificării urbane și o soluție pentru a conecta comunitățile și a reduce dependența de mașini.

„Dezvoltările multifuncționale aduc laolaltă componente indispensabile traiului zilnic, de la locuințe și spații de lucru, la facilități comerciale, de sport, de agrement sau unități educaționale, creând astfel un nod compact, o comunitate care are la dispoziție toate serviciile de care are nevoie și care, astfel, nu mai petrece ore întregi la volan, de la un capăt la celălalt al orașului. Atunci când zonele de trai, muncă și agrement nu sunt conectate, ci aflate la distanțe mari una de cealaltă, în colțuri diferite ale orașului, crește tendința de a folosi zilnic mașina personală. În schimb, atunci când oamenii au acces la aceste servicii în apropiere sau chiar în cadrul aceluiași ansamblu, sunt încurajați să meargă pe jos sau să folosească bicicleta. Beneficiile sunt evidente, iar orașele pot deveni astfel orașe pentru oameni”,

spune Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties.

Dezvoltatorul One United Properties a fost pionier în promovarea conceptelor imobiliare cu utilizare mixtă în România. Acestea ajută la crearea unor comunități incluzive și conectate. În zonele cu utilizare mixtă, oamenii pot găsi locuințe, restaurante, servicii comerciale, școli, spații verzi, facilități culturale și de divertisment și altele. Exemple precum One Floreasca City, One Herăstrău Towers sau One Cotroceni City arată cum foste zone abandonate pot fi revitalizate și transformate în comunități noi, active, adevărate puncte de referință pe harta orașului care schimbă dinamica întregului cartier în care se află.

„Se vorbește mult în aceste vremuri despre orașul de 15 minute, un concept urban ce înglobează servicii necesare zilnice la care locuitorii au acces fie pe jos, fie cu bicicleta, la o distanță de un sfert de oră de casă. Practic, pe o rază de 15 minute găsim esențialul: infrastructură pentru mobilitate, sănătate, agrement, muncă, educație, recreere și aprovizionare, inclusiv magazine alimentare, restaurante, birouri. Este un scenariu ideal în care nu mai suntem nevoiți să alergăm dintr-un colț în altul al orașului pentru a merge la birou, a duce copiii la școală sau a ieși la cină cu prietenii”,

spune Arh. Urb. Simona Văleanu, Director Executiv la X Architecture & Engineering, compania de arhitectură care semnează proiectele pentru majoritatea dezvoltărilor One United Properties.

Articolul complet aici.


Loading...