O echipă de jurnaliști Euronews a mers pe câteva șantiere pentru a cere părerea experților cu privire la modul în care se construiește în Romania.

Aceștia au explicat că normele de construire s-au schimbat în țara noastră după cutremurul din ’77 de mai multe ori și, în plus, calitatea materialelor de construcție a crescut semnificativ. Față de 1992 normele de rezistență la seism din codul modern de proiectare s-au dublat, iar un cutremur precum cel din 1977 nu ar mai dărâma clădiri construite în ultimii 20-30 de ani. Există un întreg flux de testare încă din faza de proiectare, iar specialiștii îi sfătuiesc pe cei interesați să facă o achiziție să se uite la experiența și istoricul dezvoltatorului, precum și la calitatea finisajelor.

„Cutremurul care făcut în ’77 ravagii, pentru o clădire corect proiectată și corect executată în București ar trebui să producă avarii moderate la elementele structurale. Dacă execuția este proastă, clădirile vor suferi grav”,

explică Ing. Florian Țilimpea, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică de Construcții București și reprezentant al Allied Engineers Grup, companie care a oferit consultanță pe structura de rezistență în cadrul dezvoltării One Cotroceni Park.

Reportajul integral poate fi urmărit aici:


Loading...