Ediția de anul acesta a evenimentului ZF Tendințe în piața de birouri 2022 a adus laolaltă specialiști din imobiliare, care și-au exprimat punctele de vedere cu privire la situația actuală a sectorului office și perspectivele de dezvoltare pe care le are acesta.

Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties, a subliniat importanța investițiilor în acest domeniu, în care momentan cererea depășește oferta de piață:

„Pe piaţă sunt companii precum Oracle care an de an cresc cu cel puţin 1.000 de angajaţi. Unde vor lucra aceşti oameni în condiţiile în care nu avem nicio clădire nouă în zona Barbu Văcărescu şi nu vine nimic din urmă nici în Centru-Vest? Ar fi util ca măcar o dată pe lună să ne reamintim şi nouă şi întregului ecosistem public şi privat faptul că cheia unei economii o reprezintă investiţiile. Dacă economia nu creşte prin investiţii, toată lumea pierde. Ar trebui să devenim mai responsabili din punctul acesta de vedere. Spre exemplu, pe piaţa de birouri în următorii trei ani nu mai există nicio livrare. Infinit mai mic decât stocul necesar. Cerere există între 300.000 şi 400.000 mp de birouri care s-au tranzacţionat în medie, în ultimii ani, anual.”

Portofoliul de birouri al companiei include în prezent 136.000 mp de spații de birouri, inclusiv One Cotroceni Park, One Tower, One North Gate și One Herăstrău Office.

Mai multe detalii aici și aici.


Loading...