Calitatea construcțiilor nu mai este suficientă atunci când vorbim de orașe foarte aglomerate. În egală măsură, soluțiile care îi ajută pe locuitori să petreacă cât mai puțin timp în trafic devin tot mai importante, iar dezvoltările imobiliare trebuie să ofere cât mai multe facilități în acest sens.

Andrei Diaconescu, cofondatorul One United Properties, a explicat pentru Antena 3 CNN de ce practicile verzi și densificarea vor ajuta la o dezvoltare urbană durabilă.

Dezvoltările mixte, care oferă în același ansamblu atât locuințe, cât și birouri, spații comerciale, pentru sport, dar și unități educaționale răspund cu succes la nevoile oamenilor de a petrece cât mai puțin timp în trafic, de a renunța cât mai des la utilizarea în oraș a autoturismelor și de ajunge rapid la toate serviciile necesare rutinei zilnice. Pe lângă magazine, cafenele, restaurante, săli de sport, dezvoltatorul investește și în școli, așa cum este cazul celor două unități pe care le are în plan în sectorul 2 din București – una în zona lacului Plumbuita, alta în zona Șos. Fabrica de Glucoză.

Prima unitate educațională va fi amplasată chiar în cadrul dezvoltării One Lake District, în vreme ce a doua școală va fi situată între dezvoltările One Lake Club și One High District. Investiția pentru construirea celor două unități de învățământ ce vor funcționa în sistem privat se ridică la aproximativ 6 milioane de euro. Andrei Diaconescu a declarat că viitoarele dezvoltări One United Properties vor avea incluse în proiect și școli.

Mai multe detalii aici.


Loading...